Печать
PDF

Позовна заява про визначення місця проживання дитини

Posted in Исковые заявления - Семейные споры

Позовна заява про визначення місця проживання дитини

……районний суд м. _____________

 

Позивач: ___________________, вул. ________________, ….. кв……, м. ___________, …..

 

Відповідач: ______________________, вул. _________________, __ кв.__, м. __________, …..

 

Третя особа: Орган опіки та піклування ________________, вул. .., м. ____________,

 

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про визначення місця проживання дитини



«__» ________ 1994 року, я _________________, уклав шлюб з відповідачем в справі ____________________ в Центральному відділі реєстрації актів цивільного стану _______ міськогоуправління юстиції, про що в книзі реєстрації актів громадянського стану від «__»________ року зроблено запис за № ____.
Від шлюбу із відповідачкою маємонеповноітню доньку ______________________ «__» ______________ 1998 року народження про що зроблено відповідний актовий запис № ____ від _________.

З …….. ми перстали проживати разом та розірвали шлюб …….. Донька залишилась проживати з відповідачкою за адресою: вул. _____________, ___ кв.____ в м. _________.

Я є пенсіонером збройних сил України, отримую велику пенсію, що підтверджується довідкою…. За місцем проживання характеризуюся позитивно. … я отримав трьохкімнатну квартиру, як військовослужбовець, яка була безоплатно приватизована та видане свідоцтво на право власності на квартиру по ½ частині мені та доньці. Одружився вдруге і моя дружина добре ставиться до моєї дочки. Тобто житлом я забезпечений та можу забезпечити повноцінний розвиток своєї дочки в дружній та сповненій любові та поваги один до одного сім’ї. На теперішній час донька зареєстрована в нашій спільній квартирі за адресою ….

Після розлучення, я постійно підтримував стосунки з донькою, зі згоди відповідачки забирав її до себе по вихідних. Також зі згоди відповідачки все літо донька проводила у моєї матері в м. _____________ _______________ області. Кожну літню відпустку я проводив зі своєю донькою в м. _________________.

На теперішній час дружина створила нову сім’ю та переїхала на постійне місце проживання до м. Києва. Доньку забирати з собою на постійне місце проживання відповідачка відмовилась та з 2010 року донька почала мешкати зі своєю бабусею. Також я разом з донькою перевіз частину її речей до себе та донька почала мешкати зі мною. Райони м. __________ в яких мешкаю я та бабуся дочки знаходяться на великій відстані один від одного, а донька ходить до школи, яка знаходиться в районі мешкання бабусі. Тому по буднях донька проживала в бабусі, а по вихідних, канікулах та святкових днях вона жила у мене. Починаючи з 2011 року, зважаючи на те, що доньці виповнилося 13 років ми прийняли рішення, що вона постійно буде проживати зі мною та зможе самостійно добиратися до школи. Тобто, фактично донька вже більше року постійно проживає зі мною та знаходиться на моєму утриманні.

За рішенням районного суду м. ____________ від …. сплачую аліменти на утримання доньки, які відповідачка використовує у своїх інтересах. Таким чином, порушує мої права та права моєї доньки, адже ці гроші я міг би витрати на утримання доньки. Ніякої допомоги відповідачка не надає.


У відповідності з ч. 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо місця проживання дитини обов'язковою є участь органу опіки та піклування.
Крім доданих до заяви документів,зазначені мною обставини зможуть підтвердити свідки.

На підставі викладеного й у відповідності з ч. 4, 5 ст. 19, СК України, керуючись ст. 3, 15 ЦПК України

ПРОШУ:

1. Визначити місцем проживання неповнолітньої ________________, «__» ____________ 1998 року народження, місце проживання її батька ___________________, вул. ______________, м. __________.

2. Стягнути з відповідачки на мою користь судові витрати.



Додатки:

Копія паспорта,
Копія свідоцтва про народження доньки.
Копія довідки про грошове забезпечення.
Копія довідки з місця проходження служби.
Копія характеристики з місця служби,
Копія акта обстеження житлових умов.
Копія свідоцтва про одруження.
Копія рішення органу опіки та піклування _____________.
Характеристика з місця проживання.
Копія довідки шкільної установи.


«____»____________2012р. _________________