Печать
PDF

Шановний читачу !

Posted in Гражданское право - Договір дарування (Л.М. Горбунова, С.В. Богачов)

Шановний читачу !

Недостатня правова обізнаність громадян досить часто є при­чиною порушень їхніх основних прав і свобод у повсякденному житті, серйозною перепоною реалізації ними конституційно закрі­плених норм. Таке становище зумовлює необхідність всебічного роз’яснення правових актів, утвердження їх у свідомості громадян, перетворення на переконання і втілення в практику повсякденної поведінки.

У цьому посібнику ми розкриємо правові аспекти договірних правовідносин, зокрема договору дарування.

Саме право громадян на дарування спрямовано на більш по­вний захист цивільних прав та інтересів громадян.

Разом з тим діюче цивільне законодавство значно розширило права громадян у здійсненні дарування, як наприклад, передбачи­ло можливість подарувати річ з обов’язком передати її в майбут­ньому, зобов’язати обдарованого вчинити певну дію на користь іншої особи тощо, що в свою чергу потребує роз’яснення та висвіт­лення серед широкого кола читачів.

З огляду на це метою розроблення посібника стало в доступ­ній формі довести до відома населення право громадян на дару­вання та на отримання подарунку, зосереджуючи увагу на таких важливих питаннях, як: предмет договору дарування, форма до­говору дарування, сторони договору дарування, деякі особливості договору дарування, пожертва тощо.

Читайте! На ці та інші запитання ви отримаєте відповідь на сторінках цієї збірки.